in

Guardiola zaprepastio planetu: Dobit ću otkaz…

“Građani” su izgubili bitku za Premiership sa Liverpoolom, a u osmini finala Lige prvaka čeka ih težak dvomeč sa Real Madridom”

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola najavio je da bi uskoro mogao dobiti otkaz u Manchester Cityju.

“Građani” su izgubili bitku za Premiership sa Liverpoolom, a u osmini finala Lige prvaka čeka ih težak dvomeč sa Real Madridom. U slučaju neuspjeha, Guardiola nije isključio mogućnost da dođe do promjene na klupi.

“Postalo je sve teže pobjeđivati. Ja sam sa Cityjem imao mnogo lijepih pobjeda, prihvatao sam i pohvale i kritike. Nama slijede dva veoma važna meča.

Sanjam o duelima sa Realom i uživat ću u njima, ne bi niko bio srećniji od mene da pobijedimo. Ali, ako ne pobijedimo, zašto ne bi došao vlasnik ili sportski direktor i rekao mi: ‘Ovo nije dovoljno. Mi želimo Ligu prvaka. Smijenjen si.’ Prihvatio bih mirno: OK, hvala, bilo mi je zadovoljstvo”, najavio je Guardiola.

“Ljudi misle da je dovoljno da si Klopp ili Guardiola i da će tvoja ekipa dati milion golova i osvojiti dva miliona bodova. To je nije sport. Sport je proces.

Liverpool je sa Kloppom čekao tri-četiri godine da dođe do ovog nivoa. Malo po malo, to je sada najbolji tim na svijetu. Ali, to ne znači da će da osvoji sve titule svake godine. To nije ni moguće, takav tim ne postoji, niti će ikada postojat”, zaključio je.

OČEKUJE NAS PAKAO: Zmajevi u Ligi nacija protiv europskih velesila

Krvava tuča na terenu Bosanaca i Hrvata. Na kraju se nije znao ko koga udara