in

OTKRIVENO Stižu novi igrači, pogledajte kako bi Zmajevi mogli izgledati u budućnosti

Za novog selektora nogometne reprezentaticjje Bosne i Hercegovine Duška Bajevića nema slobodnog dana. Bivši as Veleža koji će krajem marta povesti Zmajeve na putu do Europskog prvenstva 2020, preko baraža koji će se igrati u Zenici, ima pune ruke posla.

Nakon što je prošle sesdmice delegacija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Elvedinom Begićem, selektorom Dušanom Bajevićem, savjetnikom Izvršnog odbora Zvjezdanom Misimovićem i izvršnim direktorom za sport Elmirom Pilavom u Rimu održala su sastanke s kapitenom naše A reprezentacije Edinom Džekom, Miralemom Pjanićem i Senadom Lulićem, kormilar Zmajeva ponovo se vratio na Apenine, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Prema informacijama do kojih smo došli, Bajević će i ovoga vikenda biti u Italiji, gdje će u društvu savjetnika Izvršnog odbora Zvjezdanoa Misimovića obavljati razgovore sa potencijalnim novim reprezentativcima Bosne i Hercegovine.

Iz izvora bliskih selektoru Bajeviću saznajemo da su proteklih dana njegovi saradnici bili u Italiji, Švicarskoj, Francuskoj, Austriji i Sloveniji.

Portal Radiosarajevo.ba otkriva imena četiri potencijalna reprezenatativca BiH, koji bi u budućnosti trebali nositi dres Zmajeva.

Prvi je Sandi Lovrić, 21 godina, iz švicarskog Lugana. Lovrić ima austrijski pasoš. Rođen je u Lienzu, a trenutno brani boje Lugana. Igra na poziciji veznog igrača, a dvije sezone je nosio dres bivšeg austrijskog prvaka Sturma iz Graza.

Drugi je Dario Marešić, Reims, stoper, 20 godina. I Marešić kao i Lovrić ima austrijski pasoš. I on je dvije sezone nosio dres Sturma. marešić od augusta prošle godijne igra u Francuskoj,

Treći je Ammar Helać, 21 godina, golman austrijskog Lienza. On je već upisao po jedan nastupa za U-20 i U-21 reprezentaciju Austrije, ali je izrazio želju da u budućnosti bude na raspolaganje Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

I na kraju četvrti budući Zmaj bi trebao biti Ivan Ljubić, 23 godine, veznjak iz Sturma Graz. Trenutno je na posudbi u Hartbergu.

Na kraju dodajmo, Senadu Luliću je danas ređendan. A upravo na zvaničnoj stranici Nogometnog saveza BiH igraču Lazija, s kojim je Bajević obavio razgovor u Rimu, čelnici NSBiH su prigodnim tekstom to i objavili.

Da li je to naznaka da je Lulić potvrdno odgovorio da se vraća među Zmajeve, saznat ćemo sredinom marta kada će Bajević objaviti spisak kandidata na koje računa za meč sas Sjevernom Irskom, 26. marta u Zenici.

Pljačka usred Madrida: VAR najsramnije pogurao Real, u Sevilli ogorčeni

Bundesliga na nogama: Erling Haaland ušao u igru, a onda se desilo nešto nezapamćeno